Mielessä on kaikenlaisia projekteja, mutta tapani vastaisesti aion aloittaa yksinkertaisemmista ja jättää vaativammat tuonnemmaksi.

 

Sukkanauhaliivit tuntuivat näin alkuun riittävän helpolta ajatukselta.
Olen jo aikaisemmin ostanut huuto.netistä leveät punaiset sukkanauhat metalliklipseillä. Ideaali olisi tietysti käyttää niitä punaisen latexin kanssa, mutta musta saa nyt kelvata. Ja jos siltä tuntuu, voin myöhemmin lisätä punaisia yksityiskohtia.

 

Kaavat piirsin kankaisen sukkanauhaliivin avulla, vähän mallia muuttaen. Liiviin tuli neljä osaa; symmetriset etu- ja takaosa, sekä epäsymmetriset sivut. Helpotin työtäni vielä sillä, että liivistä tuli päälle pujotettava, eli ei kiinitysmekanismin kanssa pähkäilyä tällä kertaa. En laittanut saumoihin luita tai muita tukia, vaan tein ne kaksinkertaisiksi niin, että sukkanauha jää sauman keskelle koko sauman pituudelle ja tuo samalla tarvittavaa jämäkkyyttä.

 

 

 

Seuraavaksi leikkaus, saumojen puhdistukset ja liiman levitys. Sukkanauhat ripustin kuivumaan pyykkinarulle, koska liima tuli molemmin puolin. Tällä kerralla päätin selvitä projektista ilman viinilasillista ja leikkasin tilkkuja liiman kuivumista odotellessa.

 

Liimaaminen sujui nyt jo vähän helpommin kuin edellisellä kerralla. Ei tainnut tulla yhtään lisää harmaita hiuksiakaan.

 

Sovittaessa totesin että hiukan tiukempikin olisi voinut liivi olla, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että olisin halunnut avata saumoja uudelleen. Pientä viimeistelyä ja saumojen telaus vielä ja Voilá! Valmis sukkanauhaliivi.

 

Jälleen kerran pahoittelen että kuva on pöydältä eikä päältä, tämä sukkanauhaliivi näyttää nimittäin ihan älyttömän hyvältä päälle puettuna. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.