On taas ihan hirveä hinku päästä näpertelemään. Niitatut rannekkeet olisivat pop, samoin korsetti, mutta minulla ei ole vielä riittävän paksua latexia sen tyyppisiin projekteihin.

 

Kaarevien saumojen liimaamista olisi hyvä harjoitella lisää, joten aloin miettimään, josko sitä tekisi myös kaulakorsetin. Surffailin netistä sopivaa mallia ja törmäsin sattumalta Atsuko Kudo -sivuille: http://www.atsukokudo.com/

Tässäpä tavoitetta! Ihan mielettömiä asuja, suorastaan vastustamattomia... Oh ja voih... mutta takaisin asiaan:

 

Kaulakorsetin voisi tehdä hyvin kevyemmästäkin paksuudesta, mutta luut pitää sitäkin varten hankkia. Luita varten tarvisen luonnollisesti mitat, joten päivän projektina onkin nyt tehdä kaavat kaulapannalle ts. -korsetille sekä vyötärökorsetille.

 

Kaivoin siis esiin parhaat kaavanpiirtoapurini: tuorekelmun ja maalarinteipin. Tukka ylös, kelmua pari kierrosta kaulan ympäri ja sitten vain teippaillaan muoto tiiviiksi maalarinteipillä. Teipatun kaulurin leikkasin varovasti sivusta, koska se oli helpoin kohta.

Ja eikun kauluri irti kaulalta - I wish!

 

Tässä kohtaa tuli nimittäin mieleen, että tukan olisi voinut laittaa paremmin kiinni, koska kaulurin mukana lähti myös huomattava määrä hiuksia.

 

 

 

Seuraavaksi laitoin malarinteipit myös tekeleen sisäpinnalle antamaan lisää jämäkkyyttä ja  muotoilin reunat haluamani mallin mukaisesti. Teipillä sai myös mukavasti piilotettua jokapuolelta esiin puskevat karvat, jotka hetki sitten vielä kasvoivat päässäni. Leikkaamani sivun teippasin uudelleen kiinni ja avasin kaulurin keskeltä takaa. Sovitus ja pientä viilaamista.

 

 

 

Kun olin tyytyväinen malliin, piirsin kauluriin keskikohdat ja mittanauhan kanssa jaoin tekeleen 8 osaan. Osat leikkasin irti ja piirsin niiden avulla varsinaisen kaavan.

 

 

 

Lopputulos: Kaulakorsetin kaava, joka koostuu 4x2 osasta ja johon tulen tarvitsemaan 4 kpl 8 sentin mittaisia luita.

Vyötärökorsetin kaava jää toiselle päivälle.