Jatketaan helpoilla projekteilla. Tällä kertaa on suunnitelmissa lyhyttäkin lyhyempi hame. Pelkkä minihame (tuttavallisemmin; leveä vyö) ei kaipaisi kuin hiukan muotoilua sivusaumasta, mutta haluan harjoitella noiden saumojen liimauksia. Siksi päätin että neljällä kappaleella mennään.

 

Vyötärönkorkeus on asia, jota jäin sitten miettimään pidemmäksi aikaa. Seksikäs pikkuhamonen olisi toki lantiomittainen, mutta koska latexin reuna ei imartele vatsamakkaroiden väliin puristuessaan, se ei ole vaihtoehto. Seuraavaksi mietin vähän korotettua vyötäröä, mutta toisaalta todella korkea vyötärö, sellainen juuri ja juuri rinnan alle yltävä alkoi yllättäen tuntua houkuttelevalta. Ja toisaalta, korkean vyötärön kaveriksi voisin tehdä kontrastivärisen vyön, jos joskus saan käsiini taas erityisen paksua latexia.

 

Piirsin kaavat hyvin yksinkertaisen kahdesta kappaleesta koostuvan kankaisen minihameeni avulla. Eli mutu arviolta käytännössä.

 

Etu- ja takakappaleet jälleen symmetriset suorakulmiot ilman mitään muotoilua - ainakaan tässä vaiheessa. Sivukappaleille muotoilin sisäänoton vyötärölle. Ja jos nyt sitten käy niin, ettei mekko mene pälle, lisään etukappaleen keskelle tai molemmille sivuille vetoketjun. Etenkin kun tälläkertaa en aio kainostella tuon tiukkuuden kanssa vaan pyrin tekemään kertaheitolla hameen joka soi päällä.

 

Tämä illan saldoksi jäi hesarile piirretyt kaavat, kumia en uskalla leikata näin myöhään, ettei tule turhia mokia.

Olen kadottanut johonkin mittanauhani, joten nyt tuli sitten kroppa mitattu todella tarkasti - rullamitalla ja viivottimella :D  

Mutta jo leikattua kaavaa katsoessani hame alkaa näyttämään ehkä jopa liian lyhyeltä, jos mahdollista. Pitänee tarkistaa pituus vielä ennen leikkaamista. Lisäksi ajatus vetoketjuista alkoi houkuttaa entistä enemmän, joten taidan heti alkuun käydä ostamassa kaksi kappaletta takkiketjuja ja tehdä lopullisen pituuden säätämisen niiden mukaan.